Opbrengst drive-in bioscoop voor Fietslabyrint Fransiscus Gasthuis

08-01-2019
Op dinsdag 4 december is de volledige opbrengst €14.207,74 van de kaartverkoop van de drive-in bioscoop Schiedam geschonken aan Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis.
 
Dankzij dit lokale initiatief is het nu mogelijk om nieuwe voorzieningen, de Belevenistafel en het Fietslabyrint, aan te schaffen op de verpleegafdeling Geriatrie (Ouderengeneeskunde) in Franciscus Vlietland. 

Op de verpleegafdeling Geriatrie worden mensen opgenomen, die over het algemeen ouder zijn dan 70 jaar. Zij hebben meestal zowel lichamelijke als psychische klachten. De twee nieuwe voorzieningen kunnen helpen bij een sneller herstel. Met de Belevenistafel kunnen de ouderen hun brein stimuleren door onder meer geheugenspellen te spelen. Met het Fietslabyrint kunnen ouderen vanuit hun (rol)stoel in beweging blijven door virtueel fietstochten te maken door een stad of natuurgebied.

Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis
De Stichting Vrienden Vlietland Ziekenhuis zamelt geld in voor de verbetering van de patiëntenzorg en het realiseren van een aangenamer verblijf voor patiënten en bezoekers. De verzamelde sponsorgelden worden gebruikt voor investeringen in het ziekenhuis die niet uit het reguliere (zorg)budget kunnen worden gefinancierd.

Wat een opbrengst, en wat een creatieve manier om aan geld te komen!

bron: Fransiscus Gasthuis

 

 
Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook