In de media

Regelmatig verschijnen er artikelen over ons product. Hieronder vindt u een overzicht:

Fietslabyrint is populair in Hong Kong

In deze zorginstelling in Hong Kong staan ouderen dagelijks in de rij om Fietslabyrint te gebruiken. Lachend en bewonderend fietsen de ouderen in deze zorginstelling de wereld rond. Naast het vermaak zorgt het fietsen ervoor dat ouderen gestimuleerd worden om meer in beweging te komen. En dat werpt zijn vruchten af.

Lees het gehele artikel via de link hieronder.

Fietslabyrint wint innovation award van I2C in België

EXPO 60+ Health & Care 9 oktober 2015 
Tijdens de 18e EXPO 60+ in Mechelen heeft Fietslabyrint de Innovation 2 Care award gewonnen. Van de 21 innovaties die het comfort, de leefbaarheid of de duurzaamheid van zorginstellingen verbeteren, was Fietslabyrint volgens het publiek de beste.

Oma is even naar Parijs gefietst

Volkskrant - 19 februari 2014
Beweging houdt het brein fit, vinden ze in verpleeghuis Den Weeligenberg. De bewoners trappen op de hometrainer of maken zelf hun bed op. En geen puree meer, want kauwen is ook bewegen.

Studenten meten effect van Fietslabyrint Lelystad

De Stentor - 24 februari 2014

Wat zijn de gezondheidseffecten wanneer ouderen in woonzorgcentra, gedurende twee maanden, wekelijks gaan fietsen met fietslabyrint? [...] De resultaten van het onderzoek waren duidelijk. Na acht weken waren zowel het fysiek en sociaal functioneren als de mentale gezondheid van de deelnemers verbeterd.

Afdeling cardiologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Jeroen Bosch Ziekenhuis 's-Hertogenbosch - 20 oktober 2014
Een fietstest uitvoeren in een kale saaie ruimte, daar is vanaf heden geen sprake meer van. Patiënten kunnen nu namelijk via een beeldscherm een fietsroute uitzetten die hen bijvoorbeeld door het historisch centrum van ’s-Hertogenbosch leidt.

Patiënt in isolatie kan virtueel een stukje door de stad fietsen

Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht - 17 februari 2015

Even een stukje fietsen door Dordrecht, Amsterdam, Brugge, Parijs of een andere stad. Dat behoort tot de mogelijkheden voor patiënten die in beschermende isolatie liggen op een ziekenhuiskamer, dankzij ‘Fietslabyrint’.

Virtuele fietstocht laat ouderen meer bewegen

12 augustus 2014 - Zorgcentrum Hanzeborg in Lelystad
Zorgcentrum Hanzeborg in Lelystad behaalt goede resultaten met een nieuwe virtuele fietstocht. Sinds het zogenoemde fietslabyrint er staat zijn veel meer ouderen gaan bewegen.

Patiënt in isolatie kan virtueel een stukje door de stad fietsen

Albert Schweitzer ziekenhuis Dordrecht - 17 februari 2015

Even een stukje fietsen door Dordrecht, Amsterdam, Brugge, Parijs of een andere stad. Dat behoort tot de mogelijkheden voor patiënten die in beschermende isolatie liggen op een ziekenhuiskamer, dankzij ‘Fietslabyrint’.  [...] Het fietsen is nu ineens een stuk leuker geworden. Barbara kan door haar eigen woonplaats rijden en daadwerkelijk links of rechts afslaan met knoppen op het stuur van de hometrainer. De straten rollen zich vervolgens voor haar uit, inclusief stadsgeluiden en omgevingsinfo. “Niet te lang fietsen, kind”, zegt haar moeder. “Maar ik ben bijna thuis”, zegt Barbara lachend. 

Bewegen voor Ouderen, fiets met beeldscherm

VAR Nieuwsblad Vechtstreek 20 maart 2014
Als verjaardagscadeau voor de 80e verjaardag van hun (dementerende) moeder, wilden haar kinderen haar een paar maanden met Fietslabyrint laten fietsen. Wij plaatsten daarvoor Fietslabyrint op de gesloten afdeling waar de jarige woont. De kinderen hadden fietstochten uitgezocht die bij de bewoners van de afdelingen pasten. Dit bijzondere initiatief haalde de kranten.

Opening fietslabyrint in Beth-San

Cedrah nieuws - 22 januari 2015

Ook de fysiotherapeut van Beth-San is er erg blij mee. Zij vertelde dat ze voorheen bewoners bij wijze van spreken op de hometrainer moest slepen, nu zegt ze na twintig minuten: “Mevrouw, zou u niet eens stoppen?”

Henk van Duuren bereikt zijn doel

De Hoogstraat Revalidatie 27 juni 2013

Soepel naar de dam

Noordhollands Dagblad - 25 november 2014

In verzorgingshuis Forum II staat sinds kort een opstelling van Fietslabyrint. Bewoonster mevrouw Kat wil graag weer lopen, ze wil goed revalideren en daar moet je, zoals ze zelf zegt, wat voor doen. Daarom fietst ze graag met Fietslabyrint, want op een gewone hometrainer is het ook maar zo saai.

'Fietsen' goed voor geheugen

BN De Stem Breda 23 mei 2014
BREDA - Bij stichting Elisabeth in Breda maken ouderen virtuele fietstochten met behulp van het Fietslabyrint. "En hier achteraan rechts zat vroeger een smederij. Van de broers Frijters. Eentje daarvan was getrouwd met een tante van mij."

Freek Wolters en Loni Schuurmans (gezondheidszorg technologie) en Maaike van Gils (fysiotherapie) doen dat in opdracht van het lectoraat Active Ageing en ondervinden aan den lijve dat Fietslabyrint aanslaat bij de doelgroep.

Fietslabyrint bij het Herstelhotel in Hoogeveen

Krant van Hoogeveen 28 augustus 2014

HOOGEVEEN - In het Herstelhotel in Hoogeveen vond vanmorgen een presentatie plaats over het Fietslabyrint. Volgens huisarts Truus Luten van het Herstelhotel is het fietslabyrint een uniek instrument, bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer zo vanzelfsprekend is.

AC Sparring neemt fietslabyrint in gebruik

Gemiva SVG nieuws 17 september 2013
"Het geweldigste apparaat dat we ooit hebben aangeschaft! De cliënten zijn er niet van af te slaan." Begeleiders van de fitnessactiviteiten zijn dolenthousiast over het Fietslabyrint dat zij onlangs in gebruik namen. Met dank aan de Zakenvrienden van Gemiva.

Fietslabyrint professioneel getest door bewoners van de Bieslandhof

Delft op Zondag - 22 december 2013
DELFT - Bewegen is gezond. Dat weten de bewoners van de Bieslandhof ook. Maar slecht weer nodigt natuurlijk niet uit om naar buiten te gaan. Het Fietslabyrint haalt buiten naar binnen! Door plaats te nemen op een hometrainer of op een ergotrainer  en te trappen, vanuit je rolstoel, voor een scherm, word je virtueel meegenomen naar verschillende steden. Zo kun je gaan fietsen door Rotterdam of Brugge, maar ook door ons eigen Delft. Maar gaan mensen hier ook echt meer van bewegen?

Apps voor Oma

NRC Next zaterdag 12 oktober 2013

Cliënten Hanzeborg Lelystad maken virtuele fietstocht dankzij Fietslabyrint

Krant van Flevoland 10 juni 2013
Bewoners en medewerkers van de Hanzeborg zijn enthousiast over Fietslabyrint. Meneer Post maakte bijvoorbeeld een fietstocht door Kampen waar hij geboren en getogen is: “Ik vond het heel leuk om naar mijn verleden terug te keren en te zien hoe Kampen er nu uit ziet. Ongemerkt fietste ik zo een half uur weg terwijl ik normaal altijd op de klok zit te kijken of ik weer stoppen mag. Ik raad echt iedereen aan om Fietslabyrint te proberen. Je voelt je beter als je beweegt, je raakt overtollig gewicht kwijt en bovendien: iedereen kan het!”

Den Helder - De Golfstroom geopend tijdens wijkmanifestatie

Den Helder Actueel 5 september 2013

Lichaam en geest in vorm

Nieuwsblad voor Huizen 30 oktober 2013

Feestelijke ingebruikname van fietslabyrint in Amaris Voor Anker

Huizen, 29 oktober 2013

Digitaal fietsen met Fietslabyrint

Fysiotherapie & Wetenschap - Corpus Mentis 22 mei 2012
Fietslabyrint is inmiddels al door vele verzorgingshuizen en verpleeghuizen in gebruik genomen waar de bewoners een sterke toename van fietsafstand laten zien.
Oma is even naar Parijs gefietst