Amersfoort

Nederland

Amersfoort Amersfoort heeft nog een prachtige historische binnenstad waarbij het af en toe lijkt alsof het rechtstreeks uit de middeleeuwen komt. Met meer dan 400 rijksmonumenten heeft Amersfoort heel wat mooie gebouwen, stadsmuren en stadspoorten. Tevens heeft Amersfoort ook nog een aantal grachten in de binnenstad waar dan ook vaak naast of overheen wordt gefietst.
 
De fietser zal langs veel bekende bouwwerken fietsen zoals De Onze Lieve Vrouwentoren (Lange Jan). Toen de toren werd gebouwd is deze geïnspireerd naar de Domtoren in Utrecht. Verder wordt er gefietst langs de Plompe- of Dieventoren, de muurhuizen, de Koppelpoort, de Kamperbinnenpoort, de Sint-Joriskerk en de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk.
 
In deze fietstocht kan er onderweg gekozen worden. Dit is dus een zeer uitgebreide fietstocht.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 17
Eindpunten: 8
Kilometers: 12 km
Tijdsduur: 1 uur en 16 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart