Bergen op Zoom

Nederland

Bergen op Zoom Bergen op Zoom is een prachtige vestigingsstad in het uiterste westen van Noord-Brabant. In de 13de eeuw kreeg het stadsrechten waarmee het een echte handelsstad werd en waardoor de eerste stadsmuren in 1330 konden worden gebouwd (dit kon officieel niet zonder stadsrechten). Dit gebeurde in een ronde vorm. Deze vorm is nog steeds te zien in het huidige centrum van Bergen op Zoom. Er werden ook 4 stadspoorten gebouwd waarbij er nog één (Lievevrouwepoort) overeind staat. Deze diende als gevangenispoort. Tot 1931 werd dit ook echt als gevangenis gebruikt. Doordat het deze functie had werd ervoor gekozen om deze poort niet af te breken. Op dit moment is het 1 van de mooiste stadspoorten van Nederland. In de loop van de tijd werd Bergen op Zoom meer een garnizoensstad dan een handelsstad door de vele invallen van de Spanjaarden en de strategische ligging.

De stad telt ongeveer 500 rijksmonumenten die goed bekeken kunnen worden met deze fietstocht. Er zal gefietst worden onder de Lievevrouwepoort, langs het Markiezenhof, de Sint-Gertrudiskerk, de Grote Markt, stadsschouwburg de Maagd, het Havenkwartier en de vele sfeervolle straatjes en steegjes.

De routes hebben een tijdsduur van tussen de 16 en 18 minuten. Onderweg zijn er veel beslissingspunten. Bij het optellen van alle routes is er meer dan 100 minuten aan beeldmateriaal.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 10
Eindpunten: 6
Kilometers: 13 km
Tijdsduur: 1 uur en 21 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 2/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart