Haarlem

Nederland

Haarlem Haarlem is een zeer oude stad met een prachtig historisch centrum. Dit centrum is omringd door singels en grachten die nog steeds de grens aangeven van de binnenstad. Dwars door de binnenstad stroomt het Spaarne en precies in het midden staat de indrukwekkende Grote of St. Bavokerk (80 meter hoog) die dan ook het centrum domineert. Op het daarnaast gelegen Grote Markt wordt nog steeds markt gehouden. De binnenstad telt 1149 rijksmonumenten en komt daarmee op plek 6 in Nederland.

Haarlem heeft ook nog een zeer oud station waarbij de plek zich binnen de singels bevindt terwijl dit in veel Nederlandse steden net daarbuiten is.

Die fietser zal langs de vele bezienswaardigheden fietsen die Haarlem rijk is. Zo zal er gefietst worden langs de Waag, Molen de Adriaan, de Grote Markt, de Grote of St. Bavokerk, de Amsterdamse Poort, de Groenmarktkerk, de vele hofjes en natuurlijk de grachten.

De routes hebben een tijdsduur van tussen de 18 en 20 minuten. Bij het optellen van alle routes is er meer dan 150 minuten aan beeldmateriaal van Haarlem.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 23
Eindpunten: 16
Kilometers: 21 km
Tijdsduur: 2 uur en 16 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart