Amsterdam

Nederland

Amsterdam Iedereen kent Amsterdam als hoofdstad van Nederland. Toch is Amsterdam als één van de weinige hoofdsteden in Europa een plek waar het parlement zich niet heeft gevestigd. Het is wel één van de mooiste steden met de meeste rijksmonumenten (7150) van Nederland. Dat is ook niet zo vreemd want toen Amsterdam in de Gouden Eeuw kwam werd het één van grootste handelssteden ter wereld. Amsterdam was toen nog een stuk kleiner en telde 60.000 inwoners. De Gouden Eeuw was de tijd dat de vele grachten werden gegraven, de pakhuizen werden gebouwd en veel bruggen werden aangelegd. Op dit moment heeft Amsterdam ongeveer 1280 bruggen. Veel bruggen hebben een romantische uitstraling en kom je tegen als je deze route gaat fietsen. Je zal ook een keer moeten wachten op de Magere brug die open staat.

De fietstocht door Amsterdam is een zeer uitgebreide fietstocht waarbij de fietser door het hele centrum kan fietsen. Juist omdat Amsterdam zoveel mooie plekjes heeft is er meer dan 60 km aan route gefilmd. De fietser zal langs de Waag, de Jordaan, de Dam, het Koninklijk Paleis, Artis, het Anne Frank huis, het Vondelpark, het Rijksmuseum, de 9 straatjes en alle andere bekende plekken in Amsterdam fietsen.

De routes hebben een tijdsduur van tussen de 18 en 20 minuten. Bij het optellen van alle routes is er meer dan 450 minuten aan beeldmateriaal van Amsterdam. Er is dus heel wat te fietsen in Amsterdam.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 54
Eindpunten: 30
Kilometers: 45 km
Tijdsduur: 4 uur en 54 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart