Jakarta

Indonesië

Jakarta Jakarta is de hoofdstad van Indonesië en ligt op het eiland Java. Jakarta heeft zo'n 30 miljoen inwoners en heeft in de loop der jaren al heel wat namen gehad. Tot 1942 werd ze Batavia genoemd, dat was het jaar dat Nederlands-Indië bezet werd door Japanse troepen.

Er is de mogelijkheid te kiezen tussen twee routes. Er is een fietstocht door het oude Batavia of een tocht langs het Monas op het Koningsplein.

Route Batavia
Je kunt er fietsen langs het voormalig stadhuis van Batavia, nu het Jakarta Historisch Museum. Maar je kan er ook voor kiezen om langs het oud koloniale stadscentrum en de voormalige VOC haven Sunda Kelapa te gaan.

Route Monas
In deze fietsroute kom je langs het Monas (Monumen Nasional). Dat is één van de meest bekende bouwwerken op Jakarta en staat symbool voor de strijd voor de onafhankelijkheid van Indonesië.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 7
Eindpunten: 6
Kilometers: 14 km
Tijdsduur: 1 uur en 30 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Deze fietstocht bestaat uit 2 losse fietstochten:

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart