Avignon

Frankrijk

Avignon In het zuiden van Frankrijk ligt Avignon, een stad met een rijke historie. Het oude centrum van de stad is omgeven door een stadsmuur met 7 poorten en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De fietstocht door Avignon brengt u langs de mooiste bezienswaardigheden.

Avignon wordt ook wel Pausenstad genoemd, omdat een aantal pausen zich hier vestigde in de middeleeuwen. Het Palais des Papes, het grootste gotische paleis ter wereld, is daar een overblijfsel van.

Dankzij het kinderliedje Sur le pont d’Avignon is de brug van Avignon (Pont Saint-Bénézet) wereldberoemd. Deze brug over de Rhône had oorspronkelijk 22 bogen, maar daar zijn er nog maar 4 van over. Vlakbij de brug ligt het hoogste punt van de stad: park Rocher des Doms. Dit romantische parkje werd in 1830 aangelegd op een rots en biedt een prachtig uitzicht over de Rhône.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 10
Eindpunten: 6
Kilometers: 20 km
Tijdsduur: 2 uur en 10 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart