Gdansk

Polen

Gdansk Gdansk is een havenstad in Polen met een rijke historie. Gelegen aan de Oostzee biedt de stad een perfecte combinatie van cultuur, architectuur en gezellige terrasjes. Gdansk is een voormalige Hanzestad, die veel Nederlandse en Vlaamse kooplieden aantrok. Dit is nog duidelijk zichtbaar aan de mooie grachtenpanden in het oude centrum.

Ook zijn er in Gdansk nog sporen te zien van de stakingen onder de havenarbeiders. Onder leiding van Lech Walesa werd de havenstaking in 1980 een belangrijke stap op weg naar de val van het communistische regime.

De fietsroute gaat door de oude haven van Gdansk, langs de Kraanpoort aan de rivier de Motlawa en langs diverse pleinen en kathedralen.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 16
Eindpunten: 7
Kilometers: 1 km
Tijdsduur: 1 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 2/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart