New York City

New York - VS

New York City The City That Never Sleeps of The Big Apple is één van de belangrijkste wereldsteden en bestaat uit vijf stadsdelen, gevormd door het samensmelten van voormalig zelfstandige steden en county’s zoals Brooklyn en Queens. New York City is niet de hoofdstad van de gelijknamige staat New York, dat is Albany. New York is gelegen aan de monding van de rivier de Hudson. Het gebied werd van oudsher bewoond door Indianen tot rond de 16e eeuw de Europese ontdekkingsreizigers er zich vestigden en handel begonnen te drijven. In de 17e eeuw kreeg de Nederzetting de naam Nieuw-Amsterdam. Kort daarna werd het in de tweede Nederlands-Engelse oorlog door de Britten veroverd en vernoemd naar de hertog van York. Manhattan is het meest dichtbevolkte stadsdeel (borough) en wereldberoemd om zijn wolkenkrabbers, Central Park, Broadway, universiteiten en musea. Binnen het stadsdeel bevinden zich wijken met een heel eigen identiteit, zoals Chinatown, Greenwich Village, Little Italy en SoHo.  

De fietsroute komt langs de highlights van Manhattan, zoals Times Square, het Flatiron Building en het Chrysler Building, Central Park, het Guggenheim museum en het American Museum of Natural History, Madison Square en Fifth Avenue.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 50
Eindpunten: 36
Kilometers: 89 km
Tijdsduur: 9 uur en 49 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Bekijk de beelden

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart