Luik

België

Luik Luik ligt aan de rivier de Maas. De stad wordt omringd door heuvels, waarvan de bekendste zijn: de Sainte-Walburge, waarop de citadel van Luik ligt, de Publémont of Mont Saint-Martin met de Sint-Maartensbasiliek, en de Cointe-heuvel, waarop een monumentaal bouwwerk uit het interbellum gelegen is dat je vanuit grote delen van de stad kunt zien liggen. De naam van de stad stamt wellicht af van het Nederlandse woord Lui of Lieden, of het Germaanse Leute. Luik staat ook wel bekend als de stad met vier namen, zo speken de Fransen over Liége, de Duitsers over Lüttich en de inwoners van de stad zelf over Lïdje. Vanaf de 16e eeuw ontwikkelde Luik zich in de metaalindustrie en mijnbouw. Mede daardoor heeft een imago gekregen van een viezige industriestad, maar dat is niet helemaal terecht. Het historische centrum van de stad staat vol met prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Luik is een echte studentenstad. Er zijn maar liefst acht hogescholen en een universiteit, die met hun 20.000 studenten zorgen voor een levendig gevoel in de stad.   
De fietstocht komt onder andere langs het Musée des Beaux-Arts, de Place Saint-Lambert, de Place Saint-Etienne, de opera, de Cathédrale Saint-Paul, de Église Saint Servais, het station en over de Pont des Arches met uitzicht over de ‘Meuse’, de Maas.  

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 11
Eindpunten: 8
Kilometers: 13 km
Tijdsduur: 1 uur en 26 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart