Namen

België

Namen Namen is een zeer oude stad gelegen in Wallonië, België. De eerste menselijke sporen dateren al van de oude steentijd, en zijn gevonden ongeveer op de plek waar nu de citadel staat. De groei van de stad door de eeuwen heen is nog te zien aan de vier stadsomwallingen, waarvan de laatste uiteindelijk rond 1530 voltooid werd. In de zeventiende eeuw vervulde Namen een belangrijke strategische rol, waardoor de stad en het kasteel verder versterkt werden en uitgerust met bastions. In de zestiende en zeventiende eeuw vestigden er zich verschillende orden van monniken, met name in het gebied tussen de stadswallen in. Typerend voor het stadsbeeld is ook de rivier de Sambre en de bruggen daarover, die het een bijna Parijse uitstraling geven.  

De fietstocht komt onder andere langs de Sambre, de Kathedraal van Saint-Aubain, het station, de Église Saint-Loup en het Museum voor Archeologie, gevestigd in de voormalige Vleeshal.  

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 10
Eindpunten: 7
Kilometers: 13 km
Tijdsduur: 1 uur en 24 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart