Gent

België

Gent Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Gent ontstond uit Keltische woonkernen in het gebied waar de rivieren de Leie en de Schelde bij elkaar komen. In de middeleeuwen groeide Gent onder invloed van de rijke wolindustrie uit tot een van de grootste steden van Europa. Je kunt dit nog goed terugzien in het middeleeuwse karakter van de oude binnenstad, zoals de Sint-Pietersabdij en de stadsmuren met hun poorten en torens.  Het stadssilhouet van Gent wordt gedomineerd door 'de drie torens', ook wel de Gentse torenrij genoemd. Deze drie zijn de Belforttoren, de Sint-Baafskathedraal met het wereldberoemde Het Lam Gods van Jan van Eyck en de Sint-Niklaaskerk.

De fietstocht komt onder anderen langs de Korenmarkt, het stadhuis, het Gravensteen, de Sint Jacobskerk en natuurlijk de prachtige oude grachten.

List-item Terug naar het overzicht

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Statistieken

Beslissingspunten: 10
Eindpunten: 6
Kilometers: 15 km
Totale tijdsduur: 1 uur en 35 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

België

Europa

Wereld

Mooiste spots van deze fietstocht

Gent

Gent

Gravensteen - GentGravensteen

Gent

Gent

Gent

Follow us!
Ons Youtube kanaal
Volg ons op Facebook