Brussel

België

Brussel Brussel is de hoofdstad van België, zowel van de Vlaamse als van de Franse gemeenschap. Officieel is Brussel een tweetalige stad (Nederlands-Frans), maar over het algemeen spreekt men er Frans. De plaatsnaam Brussel komt van 'Bruocsella', wat zoiets betekent als "nederzetting bij het moeras".

De stad is het bestuurlijk centrum van de Europese Unie en wordt daarom als de hoofdstad van Europa beschouwd. Daarnaast huisvest de stad ook het hoofdkwartier van de NAVO en het secretariaat van de Benelux.
In Brussel staat het beroemde beeldje van Manneken Pis, dat in de loop der eeuwen is uitgegroeid tot de mascotte van de stad. Culinair gezien staat Brussel bekend om de Brusselse wafels, spruitjes (‘Brussels sprouts’ in het Engels) en natuurlijk de Belgische bieren.
De historische stad Brussel ligt op zeven heuvels, namelijk de Koudenberg, de St.-Michielsberg, de Warmoesberg, de Kunstberg, de St.-Pietersberg, de Zavel en de Kruidtuin.

Met Fietslabyrint fietst u langs de bekende bezienswaardigheden waaronder de Grote Markt, het stadhuis van Brussel, de Munt, het standbeeld van Manneken Pis, de Onze-Lieve-Vrouwekerk, de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de Kapellekerk, het Museum voor de Schone Kunsten, het Europees Parlement en het koninklijk paleis. U zult zelfs langs een stadsmuur fietsen die de meeste toeristen niet kennen.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 18
Eindpunten: 11
Kilometers: 35 km
Tijdsduur: 3 uur en 51 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart