AntwerpenAntwerpen Antwerpen is de hoofdstad van de gelijknamige Belgische provincie, en met ruim een half miljoen inwoners de grootste gemeente in België. Antwerpen ligt aan de Schelde en staat bekend om zijn grote internationale havenindustrie. Ook is Antwerpen de stad van de diamanthandel, waardoor het een geliefde bestemming is voor jonge paartjes om een verlovingsring uit te zoeken.
Antwerpen wordt ook wel de koekenstad genoemd, vanwege de vele koekenfabrieken die de stad kent. De bekendste daarvan waren de Beukelaer en Parein.

Inwoners van Antwerpen worden wel Sinjoren genoemd, een afgeleide van het Spaanse señor (heer), een overblijfsel uit de tijd van de Spaanse inquisitie.
De Antwerpse Zoo is één van de oudste dierentuinen ter wereld en ligt midden in de stad, vlakbij het centraal station.

Antwerpen kent een mooi oud centrum met veel kerken en kloosters. Met Fietslabyrint fietst u langs de bekende bezienswaardigheden waaronder de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, De Carolus Borromeuskerk, De Sint-Jacobskerk, de Meir, de Grote Markt, het Stadhuis, de Groenplaats en het Museum voor de Schone Kunsten.

List-item Terug naar het overzicht

Mooiste spots van deze fietstocht

Statistieken

Beslissingspunten: 9
Eindpunten: 5
Kilometers: 18 km
Tijdsduur: 1 uur en 54 minuten
Soort: Met keuzes
Drukte: 3/3

Over Fietslabyrint

Rolstoel voor de Fietslabyrint opstelling
Fietslabyrint is een systeem waarmee mensen interactieve fietstochten maken door steden en natuurgebieden. Het beeldscherm waarop de fietsroutes worden getoond, is aangesloten op een hometrainer of andere bewegingstrainer. Stopt de fietser met trappen, dan stopt ook de fietsroute op het scherm. De beelden zijn levensecht en op kruispunten kiest de fietser zelf welke kant hij op wil.
Meer informatie over ons product

Locatie op de kaart